Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Sweater weather: alles over truien

In ons wisselvallig Belgenlandje is een trui vaak onze beste vriend. Laten we samen de veelzijdigheid van truien en sweaters verkennen en ons stijlvol voorbereiden op alle weersomstandigheden!
Banner blog sweather weather 3

Sweater vs. trui: Wat is het verschil?

Het draait allemaal om het materiaal en de afwerking. Een sweater, vaak gemaakt van katoen of polyester, heeft elastische banden aan de armen en zoom, waardoor hij een sportieve uitstraling krijgt. Een trui is gebreid en meestal gemaakt van wol, wat hem een meer klassieke uitstraling geeft.

Sweater

Een damessweater en herensweater biedt het perfecte evenwicht tussen comfort en stijl. Katoen, afkomstig van de katoenplant, wordt omgezet in draad en vervolgens geweven tot stof. Onder je sweater kun je een hemd, blouse of T-shirt dragen voor een moeiteloos coole look die altijd goed uitpakt.

  • 1
  • 2
  • 3

Debardeur

Een trui zonder mouwen wordt een debardeur genoemd. Debardeurs zijn helemaal hot en hip, met fashionista's die er steeds vaker in stralen! Combineer een debardeur met een leuk hemd of speciale blouse voor een modieuze outfit. Er worden debardeurs voor dames en debardeurs voor heren verkocht.

  • 4
  • 5
  • 6

Hoodie

Een dameshoodie en herenhoodie dankt zijn naam aan het Engelse woord voor kap, 'a hood'. Het is perfect te combineren met een klassieke broek voor een casual look. Onder een hoodie kun je verschillende kleding dragen, zoals een coltrui of T-shirt bij koud weer, en een T-shirt of blouse bij warmer weer, waardoor je outfit veelzijdig blijft zonder de hoodie te verbergen.

  • 9
  • 8
  • 7

Wastips

Voor het wassen van een sweater raadpleeg je best het etiket voor specifieke instructies, maar over het algemeen wordt aanbevolen om te wassen op 30°C tot maximaal 40°C.

Was een gebreide trui voor dames en een gebreide trui voor heren enkel als hij vuil is, dit om de kwaliteit zo lang mogelijk te behouden. Droeg jij jouw trui al enkele dagen maar is hij niet vuil? Opteer dan om hem gewoon op te hangen in een vochtige kamer, bijvoorbeeld de badkamer, om eens te verluchten. Indien je de trui toch wil wassen draai je hem best binnenstebuiten. Zo vermijd je dat hij zal beginnen pluizen. Gebruik tijdens het wassen een wolwas- of handwasprogramma.

Gebreide truien voor dames in wol en gereide truien voor heren in wol was je beter niet boven 30 graden. Gebruik een wolwasmiddel en kies voor een wolwasprogramma.

Geschreven door stagiaire Lisa
Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by