Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Jeans- & broekenalfabet bij Brooklyn

Wij maakten een jeans- & broekenalfabet op voor zij die nog geen broeks of jeans praten. A,B,C, it's easy as one, two, three!
211116 jeansbroeken vierkant
1243 0009

A

Afwerking: Na het knippen, naaien en wassen kan een jeans een bepaalde behandeling ondergaan om een bepaald effect te bekomen. Veelvoorkomende afwerkingen zijn: bleken, stonewashing (denim met puimstenen wassen, dat geeft een ingedragen effect) en specifieke slijtplekken aanbrengen.

20220118 nieuws alfabet bootcut

B

Bootcut: Bootcut jeans zijn oorspronkelijk ontworpen om over werklaarzen te passen. Ze lopen iets breder uit van onder de knie tot de enkel. Tegenwoordig weer een veelvoorkomende, stijlvolle fit.

Ontdek onze bootcut fits voor dames
211116 vierkant chino

C

Chino: Een broek (vaak in katoen of een combinatie van katoen en polyester) met steekzakken en meestal een ritssluiting. Voor dames en heren die een middenweg zoeken tussen een jeans en een kostuumbroek.

Ontdek onze chino's voor heren
220215 jeans destroyed

D

Destroyed: Destroyed jeans ofte vernietigde jeans met gerafelde effecten, beschadigingen of scheuren en gerepareerde details. Deze soort jeans zorgt voor een ingedragen look. Ontdek destroyed voor dames.

20220912 DSC04097

E

Elastaan: Deze vezel wordt gebruikt voor zijn uitzonderlijk elasticiteit. Een jeans met stretch omhelst je figuur. Het verhoogt het draagcomfort en de vormvastheid van je kleding.

20220119 nieuws boot

F

Flared: Deze fit werd eind jaren '60, begin jaren '70 heel populair. Daarna van de troon gestoten door allerlei skinny modellen en later door straight of wijdere fits, maar medio jaren '90 kwam de flared terug. Daarna terug weg, maar nu weer helemaal terug. Tja, zo gaat dat met mode... Ontdek flared jeans.

20220119 nieuws garment

G

Garment dye: Een garment dyed kledingstuk wordt in zijn geheel en apart in een verfbad gestopt voor een opvallende ingedragen, vintage uitstraling, die ook op een geheel eigen wijze fade na een tijdje. Ontdek gekleurde jeans.

211116 vierkant high rise

H

High rise: Een jeans of broek die boven de natuurlijke taille zit en voor een flatterend silhouet zorgt.

Ontdek onze high rise broeken voor dames
nieuws_Alfabet_IndigoVerf

I

Indigo verf: Die wordt gebruikt om denim zijn diepe, kenmerkende blauwtinten te geven. Regelmatig wassen en dragen, geeft een met indigo geverfde jeans een kunstzinnig effect, met unieke kenmerken.

211116 hoofdfoto vierkant

J

Jeans: Een broek gemaakt van denim, deu-euh! Denim is een duurzame keperstof gemaakt van katoen of een katoenmix. Onze fitgids voor dames & de fitgids voor heren geeft je een overzicht van alle verschillende pasvormen!

211116 vierkant klinknagel

K

Klinknagel: Een klinknagel of rivet is gemaakt van metaal en helpt het kledingstuk te verstevigen. Vandaar de oorspronkelijke Nederlandse term; spijkerbroek.

20220119 Alfabet linnen

L

Linnen: Een lichte en duurzame natuurlijke vezel afkomstig van de vlasplant. Linnen wordt vaak gebruikt voor lente- en zomerkleding omdat de stof 'ademt'. Bovendien is linnen heel sterk. Ontdek onze linnen broeken voor dames.

211116 vierkant muntzakje

M

Muntzakje: Ofte coin-pocket. Dit is het kleine voorzakje aan de rechterkant van je broek. Daar past net een muntje in...

20220118 nieuws nudie

N

Nudie Jeans: Elk paar Nudie Jeans wordt geleverd met de belofte voor gratis reparaties. Het maakt bovendien niet uit wanneer of waar je ze hebt gekregen of gekocht! Alle Nudie Jeans zijn gemaakt van 100% organisch katoen.

Ontdek Nudie Jeans voor heren
Ecolabel 3

O

Organisch katoen: Het vervaardigen van katoen is erg belastend voor het milieu. Daarom ging men op zoek naar een duurzaam, alternatief productieproces. Organisch katoen wordt met de hand geplukt en vergt veel minder water en chemicaliën. Ontdek onze broeken in organisch katoen voor dames

5 W8 A4972

P

Patched pockets: Dat zijn zakken die op een broek of jeans genaaid zijn en dus niet ingewerkt zitten.

Ontdek patched pockets
Goedgekeurd IW 300x300

Q

Quality: Kwaliteit gaat boven alles bij ons. Zowel de kwaliteit van de kleding, als van de klantenbeleving zijn voor ons prioritair! Onze klantendienst staat zowel online als offline altijd paraat om jou te helpen!

211116 vierkant ribfluweel

R

Ribfluweel: Of anders gezegd, corduroy. Tijdens het weefproces wordt een extra draad mee geweven, die later op regelmatige afstand wordt doorgesneden. Hierdoor ontstaat er een diepteverschil en verschijnen de typische ribbels. Ontdek ribfluweel voor heren

Ontdek broeken in ribfluweel voor dames
211116 vierkant skinny

S

Skinny: Vanzelfsprekend die jeans die nauw aansluit van taille tot enkel. Ontdek skinny voor heren

Ontdek onze skinny fits voor dames
20230111 tips jeansfits tapered

T

Tapered: Tapered wil zeggen dat de broek versmalt van aan de knie tot aan de enkels. Tapered gaat altijd samen met een andere fit, bijvoorbeeld: straight tapered of slim tapered. Ontdek tapered jeans voor heren.

20220118

U

Used: Een jeans wordt mooier met dragen, daar zijn de meeste denim lovers het over eens. Een beetje of meer gedragen (used) look zorgt voor een iets nonchalantere stijl en straalt ook uit waar jeans uiteindelijk voor staat: een flinke scheut rock 'n' roll en een portie badass attitude!

1000x1000 3

V

Virtuele keuze assistent: Online de perfecte broek OF jeans vinden? Poepsimpel! Laat je stapsgewijs helpen door mijnBroek, onze virtuele keuze assistent! Zo ben jij zeker van een jeans op maat van jouw figuur.

Ga naar de broekentool
211116 vierkant wastips

W

Wastips: Handige en noodzakelijke was tips voor jeans vind je op onze blogpost over jeans. Alle andere tips & tricks vind je op onze tips pagina.

Wastips voor jeans
211116 vierkant XX

X

XX: Levi’s bracht in 1886 de XX jeans op de markt, nu beter bekend als de Levi’s 501. De XX jeans kreeg als eerste het leren label met de ‘Two Horse Pull’. De Levi’s Two Horse Pull toont twee paarden die proberen een jeans uit elkaar te trekken. Dat mislukt natuurlijk want de jeans zijn ‘paardenbestendig’...

Ontdek onze Levi's collectie
20220912 DSC04271

Y

Yoke: De yoke is het V-vormige gedeelte aan de achterkant van een jeans, dat zorgt voor die typische gewelfde zit. Hoe dieper de V, hoe groter de welving. Een yoke kan variëren van een diepe V of een ondiepe V tot een rechte yoke of helemaal geen yoke. And that's no joke!

211116 vierkant zoom

Z

Zoom: De onderste rand van een kledingstuk waar de stof omgeslagen en vastgenaaid is. Tegenwoordig zijn ruwe zomen (met rafelige randen) bij jeans en broeken terug in de mode.

Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by