Duurzame jeans voor dames

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in onze maatschappij. Als broekenspecialist vinden we het dan ook uiterst belangrijk om dit te reflecteren in ons broekenaanbod. Want, een jeans kan ook duurzaam zijn! Ons aanbod duurzame jeans voor dames wordt steeds groter en daar zijn we heel fier op!

— 53 producten —
— Nieuw
Thinking Mu - Multicolor Blanket Coral broek
€ 139,95
Scotch & Soda - Blauwe The Sky Straight jeans
€ 129,95
Lee - Grijze Carol Straight jeans
€ 99,95
Lee - Donkerblauwe Stella Wide jeans
€ 99,95
Lee - Donkergrijze Stella Wide jeans
€ 99,95
Levi's - Lichtblauwe Ribcage Wide jeans
€ 135,00
Calvin Klein Jeans - Donkerblauwe Mid Rise Skinny jeans
€ 99,95
Tommy Jeans - Zwarte Sophie Flared jeans
€ 99,95
Tommy Jeans - Blauwe Harper Straight Ankle jeans
€ 109,95
Tommy Jeans - Blauwe Nora Skinny jeans
€ 109,95
— 30%
Scotch & Soda - Blauwgrijze The Sky Straight jeans
€ 98,00 € 139,95
— 30%
Scotch & Soda - Blauwe Fling Boyfriend jeans
€ 105,00 € 149,95
— 30%
Levi's - Witte 721 Skinny jeans
€ 77,00 € 109,95
Levi's - Zwarte Ribcage Straight Ankle jeans
€ 119,95
— 30%
Lee - Donkergrijze Drew jeans
€ 70,00 € 99,95
Diesel - Donkerblauwe 2000 Widee jeans
€ 149,95
— 30%
Pepe Jeans London - Lichtblauwe Lexa Sky High jeans
€ 70,00 € 99,95
Scotch & Soda - Witte The Sky Straight jeans
€ 129,95
Lee Cooper - Donkerblauwe Kato slim jeans
€ 89,95
Levi's - Zwarte 725 High-Rise Bootcut broek
€ 115,00
Levi's - Blauwe 70s High Flare jeans
€ 139,95
Levi's - Indigoblauwe Ribcage Straight Ankle jeans
€ 129,95
Levi's - Lichtblauwe Ribcage Straight Ankle jeans
€ 135,00
Lee - Lichtblauwe straight Carol jeans
€ 99,95
Pagina

Duurzame jeans voor dames bij Brooklyn.be


Wat is dat nu precies, een duurzame jeans voor dames?

Het is zo dat de termen 'duurzaam' of 'ecologisch' heel snel de revue passeren. Op die manier wordt soms ook de indruk gewekt alsof een product beter is voor het milieu. Jammer genoeg is dit niet altijd zo. Dit is dan ook de reden waarom we bij Brooklyn ons sterk focussen op de selectie van correcte labels en merken. Je hebt vast al wel gehoord over de hoeveelheid water nodig is bij het maken van een jeans. Dit proces wordt door vele leveranciers grondig herbekeken en slimmer aangepakt. Op die manier zijn sommige producten er al in geslaagd om het waterverbruik bij jeans drastisch te verminderen. Een voorbeeld van zo'n innovatie is een lasermethode, waarbij heel wat minder water nodig is. Daarnaast kan men de stoffen verven op een speciale manier. Op deze wijze zijn de gevaarlijke stoffen en zware metalen overbodig in het productieproces. Lees gerust meer over duurzame labels en processen in ons nieuwsbericht over eco labels.

Ontdek ook onze volledige collectie duurzame broeken voor dames.


Duurzame jeans zijn de toekomst

Bij Brooklyn maken we een zorgvuldige selectie van merken. Dit plus onze liefde voor de planeet, zorgen ervoor dat we steeds meer duurzame merken integreren in ons aanbod. Hieronder vind je een overzicht van een aantal merken met duurzame jeans.

Nudie Jeans Co.

Nudie Jeans is ontstaan uit een passie voor ruw, onbewerkt denim. Uit een milieufilosofie ontstond het merk en streefde naar een steeds duurzamer product. Hierin slaagde Nudie Jeans ook, want sinds 2012 worden alle jeans gemaakt van 100% biologisch katoen. Dit resulteert in 75% minder pesticidengebruik, als dat geen prestatie is!

Lee

Ook Lee zet zich sterk in op een duurzame productie. Dit merk lanceerde daarom een lijn die uiterst duurzame denim bevat. Zij doen dit door de denim niet te verven, maar een soort schuim te gebruiken. Ze sluiten zich daarnaast ook aan bij het Better Cotton Initiative. Zij streven naar een drastische daling in het gebruik van pesticiden.

Lee Cooper

Minder water, minder energie, minder chemicalën, meer organisch en gerecycleerd katoen, een sterke focus op welzijn en uiteraard kwaliteitsvolle fashion producten omvatten samen de missie van Lee Cooper. Ze zetten zich zowel in op het welzijn van de planeet, als dat van de mensen. Daarenboven streven ze ernaar om tegen 2025 volledig op groene energie te werken en hun jeans 100% recycleerbaar te maken. Als dat geen mooie vooruitzichten zijn!

Deze merken zijn slechts een grijp uit al onze duurzame jeans. Samen met al onze duurzame merken, proberen wij ook ons steentje bij te dragen aan een groenere planeet. Help je ons mee? Je kan bovendien al deze jeans kopen met ECO cheques, als dat niet handig is!

Duurzame jeans voor dames online shoppen

Duurzame jeans voor dames online shoppen op Brooklyn.be gaat snel en is 100% veilig! Vanaf een minimum aankoop van €70 geniet je van gratis verzending. Ben je toch niet zo tevreden over jouw aankoop, dan kun je ook gratis retourneren met het retourlabel vanuit België of je brengt het pakje binnen in één van onze shops. Lees er hier alles over. Elke online bestelling komt ook op jouw klantenkaart. Op jouw 11de aankoop krijg jij een korting ter waarde van 10% van het volledige bedrag van de vorige 10 aankopen. Trouw wordt dus altijd beloond! Heel erg bedankt trouwens dat je bestelde bij een Belgische webshop en zo helpt om de lokale economie een duwtje in de rug te geven. #shoplokaal #winkelhier


Duurzame jeans voor dames in onze winkels

Pas je liever je kleren voor je ze koopt, kom dan gerust eens binnen in één van onze 7 Brooklyn winkels (Brugge, Gent, Knokke, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Waregem), en krijg modeadvies op maat door onze doorgewinterde profashionals!