Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Checklist voor je nieuwe jas

Als de seizoenen veranderen, is het essentieel om mee te veranderen van jassen. Comfortabele, technische én stijlvolle jassen. Geen technisch óf stijlvol. Ze zijn er in verschillende stijlen, materialen en lengtes, waardoor je genoeg keuze hebt. In deze blog verkennen we de elementen waarbij je best rekening houdt bij het kiezen van de perfecte warmtelaag. Als profashionals helpen we je maar al te graag bij het vinden van de perfecte jas.
20240328 Blog Jassenchecklist

1. Welke pasvorm bij jouw figuur?

Zowel comfort als stijl zijn belangrijke factoren die je meeneemt bij het kiezen van het juiste type jas of mantel. Zie je zelf het bos door de bomen niet meer? Volg dan deze tips, ze helpen je op weg.

  • Lengte: de functionaliteit en het uiterlijk van je outfit wordt sterk beïnvloed door de lengte van je jas. Een lange jas geeft je bescherming tegen de regen, terwijl een korte jas je dan weer meet bewegingsvrijheid geeft.
  • Mouwen: Bovendien is de mouwlengte belangrijk bij het kiezen van de juiste pasvorm. Zo moet de mouw net tot onder de pols komen. Strek ook zeker eens je armen voor je uit bij het passen van een jas. Zo zie je onmiddellijk of de mouwen niet te kort zijn. Of kies je liever één zonder mouwen? Bodywarmers zijn dan ideaal!
  • Schouders: Let erop dat de schoudernaden op één lijn liggen met je natuurlijke schouderlijn. Schoudernaden die te veel naar binnen (in de richting van de hals) liggen, kunnen ze je een beklemd gevoel geven & zullen rapper scheuren. Als de schoudernaden te veel naar buiten liggen, kan dit je breder doen lijken. Zo weet je ook dat de jas te groot is.
  • Pasvorm: Bij het kiezen van een jas of mantel is het belangrijk om rekening te houden met de gewenste functionaliteit en laagjes mogelijkheden. Als je graag dikke truien of sweaters draagt, kies dan voor een iets lossere pasvorm. Maar als je het rap te warm hebt & niet zo’n truien fan bent, kan je gerust kiezen voor een aansluitend model.

Een jas speciaal voor jouw figuur? We got you!

  • Appelvorm: Als je een appelvormige figuur hebt met een bredere romp en smallere heupen, ga je best op zoek naar jasjes die aansluiten in de taille. Dit zorgt voor het nodige evenwicht. Overweeg wikkeljassen zoals een trenchcoat of jassen met een riem om je taille te benadrukken en een flatterend silhouet te creëren.
  • Peer figuur: Voor een peervormige figuur met smallere schouders en bredere heupen kies je voor bovenkleding die het bovenlichaam accentueert. Zoek naar jasjes met gestructureerde schouders. Oversized blazers zijn dé trend van dit moment, bovendien hebben deze vaak schoudervulling! Details op de schouders, zoals een geborduurde tekening op de schouders of een leuke print, geven hetzelfde effect. Jassen met een A-lijn die iets wijder uitlopen dan de taille kunnen je proporties in evenwicht brengen.
  • Zandloperfiguur: Als je een zandloperfiguur hebt, waarbij het smalste punt van je lichaam je taille is. Goed nieuws! Je hebt het voordeel dat je verschillende jas- en mantelstijlen kunt dragen. Overweeg getailleerde jassen die je taille accentueert, zoals een jas met peplum. Korte jassen staan je ook geweldig! Deze stijlen benadrukken je rondingen en zorgen voor een mooi geproportioneerde look.
  • Aardbei Vorm: Voor een aardbeivormig figuur met bredere schouders en smalle billen is het doel evenwicht en proportie te creëren. Zoek naar jasjes die het onderlichaam meer volume geven. Jassen met plooien kunnen dit effect helpen bereiken. Jassen met een A-lijn of met een lichte golf zijn uitstekende keuzes voor een meer evenwichtige look.
20240328 Blog Jassencheck regen

2. Stijlen van jassen en mantels

Jassen en mantels zijn veelzijdige kledingstukken die een outfit kunnen versterken. Hier zijn enkele suggesties om verschillende stijlen te combineren:

  • Casual look: Voor een tijdloze en comfortabele look combineer je een klassieke denim jacket met een wit t-shirt en een jeans. Dit is een comfortabele maar stijlvolle combinatie die perfect is voor casual evenementen. Je kunt de look aanpassen door te spelen met de vorm van de jeans, zoals een slim fit, rechte pijpen of een trendy wijdere pasvorm. Een denim jacket past werkelijk op alles.
  • Formele kleding: Als je een zakelijke of formele gelegenheid hebt, kun je je outfit direct upgraden door te kiezen voor een goed gesneden blazer of een strakke trenchcoat. Deze stijlvolle kledingstukken geven je look meteen een gevoel van klasse. Voor maximale veelzijdigheid kun je kiezen voor neutrale kleuren zoals zwart, marineblauw of beige. Ga voor een powersuit en kies een broek die bij je blazer past
  • Sportieve look: Als je een sportieve look wilt creëren, kun je kiezen voor een lichtgewicht regenjas of een praktisch pufferjack. Deze jassen zijn niet alleen functioneel, maar ook modieus. Combineer ze met een comfortabel straight jeans, trendy sneakers en een sweater voor een sportieve, chique outfit. Je kunt spelen met kleuren en prints om je persoonlijke stijl uit te drukken en de look levendig te maken.

3. Functionaliteit van jouw jas

Jassen dienen niet alleen als mode-item, maar ook om je warm te houden tijdens koude maanden. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken om optimale warmte te garanderen:

  • Isolatie: Bij het zoeken naar bovenkleding met uitstekende isolerende eigenschappen is het belangrijk om te zoeken naar hoogwaardige materialen zoals dons of synthetische vezels. Deze isolerende materialen bieden een uitzonderlijke verhouding tussen warmte en gewicht, wat betekent dat ze je effectief warm houden zonder onnodig gewicht toe te voegen. Of je nu gaat voor een jas van dons of van hoogwaardige kunstvezels, je zult merken dat ze je perfect beschermen tegen de kou en je comfortabel houden in alle weersomstandigheden.

Laagjes: Naast het kiezen van hoogwaardige isolatiematerialen is het ook essentieel om aandacht te besteden aan de laagjes onder de jassen en mantels die je draagt. Een fleece of wollentrui zijn de beste laagjes om het warm te houden. Met hun pluizige textuur hebben ze een geweldig warmte isolatievermogen! Zeker als je eerder kiest voor een dunne jas, zullen deze warmtelaagjes je niet in de steek laten! Een bodywarmer doet het zelfde, maar geeft je nog meer bewegingsruimte en draagcomfort.

De beste merken voor regenjassen: ECOALF, Element, RAINS, Iriedaily, Rainkiss.

Tada! De jas die écht past!

Na het lezen van deze tips, weet je wat je nodig hebt voor een jas dat op jouw lijf geschreven is! Bekijk al onze jassen & vind de perfecte match.

Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by