Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Leer het streetwear merk Iriedaily kennen

Wie zegt dat duurzame kledij saai hoeft te zijn? Iriedaily toont je hoe het moet! Het bedrijf is gevestigd in Berlijn & je kunt wel zeggen dat de stad zich reflecteert in hun kledij. Groen, hip en elke collectie anders.
2023 Iriedaily lookbook

De collectie

Iriedaily is ontstaan uit een groep vrienden met een gezamenlijke passie voor zeefdrukken. Wat begon met bedrukken van kledij voor lokale muziekgroepen, groeide later uit tot een gevestigd internationaal merk.

Met een slogan als "Stay different", gaat Iriedaily niet persé mee met de trends maar stippelen ze eerder een eigen weg uit met tijdloze en unieke ontwerpen. De visuele beeldtaal zorg voor een zeer herkenbaar DNA.

In 2023 lanceert Iriedaily de collectie 'The power of green' is één van de collecties van 2022. Zoals je wel kan raden, ligt de focus op groen! Verwacht je aan saliegroene T-shirts, bosgroene hemdjes met een leuke print en olijfgroene pakjes in badstof!

De 'Urban Nomad' collectie zal je wanderlust inspireren, deze kledinglijn is gemaakt uit organisch katoenen sweaters mét matching shorts, fleeces uit gerecycleerde polyester & shirts met dé kenmerkende etnische print. Zo ben je klaar voor het avontuur.

Opzoek naar een grappige T-shirt met rugprint? De 'Positive vibes' collectie heeft leuke shirts met smileys, badeentjes en zelfs kabouters.

In de 'Berlin basics' collectie vind je klassieke basisstuks die altijd van pas komen! Hoodies met een rits, regenjassen en effen T-shirts zijn de vaste waarde van deze collectie.

  • IRIEDAILY 232 Santos SSL Shirt Collage
  • IRIEDAILY 232 Theodore Knit Collage2
  • IRIEDAILY 232 Bananos Shirt Collage
  • IRIEDAILY Resort SSL Shirt 9 M7 A3996

Duurzame mode

Sustainable fashion begint bij de keuze van duurzame materialen. Iriedaily vervaardigt het grootste deel van hun collectie uit organisch katoen. De jassen en fleeces worden veelal gemaakt uit gerecycleerde synthetische stoffen. Wist je dat zelfs de accessoires zoals riemen, petten en portefeuilles uit kurk worden gemaakt? Iriedaily zet in op het gebruik van nieuwe, innovatieve materialen zoals Ecovero (ecologische viscose), Tencel of hennep. De collectie van 2022 bestaat al voor 85% uit duurzame materialen & hebben allemaal een GOTS-label. Da's pas straf!

20230330 Iriedaily Materialen

Duurzaamheid gaat niet enkel over het gebruik van duurzame materialen, maar ook over waar het geproduceerd wordt. Door de productie voornamelijk binnen Europa (Portugal) te lokaliseren, is het distributienetwerk kleiner en maken ze geen onnodige transportkosten. Wat dus ook minder CO2-uitstoot betekend!

Circulaire mode

De begrippen 'Duurzaam' en 'circulair' zijn bijna onafscheidelijk. Want als een merk als Iriedaily tegemoet wil komen aan de verwachtingen van de klant zonder schade te betrokkenen aan zijn/haar omgeving, moeten ze ook waken over het (her)gebruiken van grondstoffen. Daarom zetten ze actief in op het recycleren van oude kleding, rest-grondstoffen en textielafval tot nieuwe grondstoffen. Zo is die circulaire keten ook een duurzaam engagement!

Ken je de Guppyfriend al? Iriedaily promoot voor het wassen van synthetische stoffen, dit speciaal waszakje dat voorkomt dat microplastics in de oceaan terecht komen! Soms zijn het de kleine dingen die tellen.

Eerlijke mode

Iriedaily is een trotse lid van de Fair Wear Foundation. Meer nog... Iriedaily heeft zelfs al 2.5 jaar een leidende functie binnen deze organisatie waardoor ze de rechten en werkomstandigheden van arbeiders binnen de kledingindustrie helpen beschermen. Jaarlijks maken ze een rapport op van de situatie in de productiefabrieken. Op die manier houden ze een scherp oog op de evolutie en zijn correcte lonen voor de arbeiders gegarandeerd.

20230330 Iriedaily labels

Meer weten over duurzame mode?

Leer de belangrijkste labels kennen, zo kan jij duurzame mode herkennen!

Ontdek
1

Duurzaam shoppen bij Brooklyn

Bij Brooklyn doen we ons uiterste best om op duurzaam vlak een verschil te maken. Ontdek hier hoe wij onze duurzame steen bijdragen.

Ontdek

Ecocheques

Duurzame kledij kan bij ons zowel online als in de winkel met ecochecques betaald worden!

Meer weten?
Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by