Duurzaam shoppen bij Brooklyn

Bij Brooklyn doen we ons uiterste best om op duurzaam vlak een verschil te maken. Zo hebben we tal van duurzame merken ter beschikking, maar dat is lang niet het enige. Ontdek hier hoe wij onze duurzame steen bijdragen.
Zakken 2

Verpakking

Voor een groot deel vechten we tegen perceptie. Een bruine papieren zak lijkt op het eerste zicht veel duurzamer dan een gekleurde plastic zak, maar wat niet gezien wordt, is dat deze laatste gemaakt is uit gerecycleerd plastic. Onze dikke herbruikbare zakken worden dan weer gemaakt uit ocean plastics.

Onze keuze om te werken met plastic zakken werd heel bewust gemaakt. Op een regenachtige dag is een papieren draagtas bovendien bijlange zo handig niet. Na een tijdje is die volledig doorweekt en niet meer bruikbaar. Gerecycleerd plastic blijft lange tijd herbruikbaar.

Ook de keuze om bij online bestellingen alles in plastic te verzenden, is een zeer bewuste keuze. Verpak je alles in kartonnen dozen, dan wordt er door de transporteurs eigenlijk veel lucht vervoerd. In zakken wordt alles efficiënter verpakt en wordt elke centimeter van je verpakking benut.

Om de cirkel dan weer helemaal te dichten, kan je jouw plastic tas of e-commerce verpakking terugbrengen in één van onze winkels. Wij zorgen daarna voor de recyclage. Zo blijft jouw tas een eindeloze grondstof voor nieuwe tassen en sluiten we samen de kring.

"Voor een groot deel moeten we vechten tegen perceptie. Die bruine zak ziet er op het eerste gezicht veel duurzamer uit dan een gekleurde plastic zak."
Ubbe Descamps - Zaakvoerder van Brooklyn
  • DSC 3066
  • Duurzaam Brooklyn 2

Duurzaam hoofdkwartier

Ons hoofdkwartier is groen! Het dak & zelfs de zijgevel is uitgerust met 830 zonnepanelen. Deze creëren meer energie dan nodig, daarom wordt de overgebleven energie verspreid over onze 7 winkels. Zo draaien ook zij op zonne-energie.

In het magazijn wordt de stock opgeslaan door een innovatief systeem die de artikelen opslaat & categoriseert. Deze robot laad op tijdens de zonne-uren van de dag. We kunnen met trots zeggen dat we door de Autostore een energie neutrale logistiek hebben.

De winkels worden voorzien van zonne-energie, maar ook de energie slurpende lampen worden vervangen door ledverlichting & natuurlijk licht. In de nieuwe winkels werken we met een 'free cooling' systeem. Koelere buitenlucht wordt hierbij binnengetrokken om de binnentemperatuur te doen dalen. Op extreem warme dagen werkt het systeem 's nachts, wanneer de buitenlucht afgekoeld is. 's Morgens heb je dan een frisse en zuivere binnenruimte.

20230316 Nieuws Duurzaam

Levering

Elke dag worden er een talrijke bestellingen ingepakt in onze recycleerbare zakken. Met trots kunnen we zeggen dat deze op een CO2-neutrale manier worden afgeleverd tot aan jouw deur of B-post punt. Je kunt er ook altijd voor kiezen om je bestelling af te halen in één van onze winkels.

Jeans 2

Wat kun jij doen?

Wel, wij hebben onder andere tal van duurzame merken ter beschikking in onze winkels. Zit jij bovendien met een kapotte jeans, maar is die nog te mooi om zomaar weg te smijten? Breng 'm dan binnen in een van onze winkels. Samen met ons team kun je dan bekijken hoe jouw geliefde jeans geretoucheerd kan worden, zodat die een tweede leven krijgt.

Duurzamemerken 2

Gezond verstand

Daar draait het eigenlijk allemaal om. Nadenken over hoe je het milieu zo weinig mogelijk belast, en uiteindelijk ook handelen. Het besef is er & de ommezwaai is in gang gezet. Als er een duurzame keuze is, zullen we die altijd maken. Zonder uitzonderingen!
Duurzame mode kan bij Brooklyn makkelijk met Ecocheques betaald worden, zowel online als in de winkels.

Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by