Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Duurzaam shoppen bij Brooklyn

Na een verwoestende brand in 2021, herrijst Brooklyn uit z'n assen! Zakvoerder Ubbe bleef niet bij de pakken zitten. Met oog op de toekomst zag Ubbe de kans om op dezelfde plek een gloednieuw, energiezuinig hoofdkantoor te bouwen. Zowel het dak als de zijgevel is volledig uitgerust met zonnepanelen die Brooklyn dagelijks van groene energie voorziet. In onze winkels kun je tal van duurzame merken en kledij terug vinden. Meer weten over onze groene ondernemingen?

Duurzaam hoofdkwartier

BRKLN COLLAGE
  • Groene-energie
    Vijftien maanden na de brand pronkt Brooklyn met een nagelnieuw hoofdkantoor. De keuze om voor zonne-energie te kiezen was een no-brainer voor CEO Ubbe. Daarom besloot hij om niet enkel het dak maar ook de zijgevel volledig te bekleden met zonnepanelen. 830 zonnepanelen (om precies te zijn). De panelen slurpen heel de dag van s'ochtends vroeg tot s'avonds laat de zon op. Hierdoor creëren de panelen méér energie dan nodig is voor het hoofdkantoor. Door de energie-overschot te verdelen over de 7 winkels, kunnen ook zij hun energieverbruik verkleinen. De zonnepanelen voorzien ook het logistiek van energie! Tijdens de zonuren laadt onze Autostore (automatisch opslagsysteem) op, waardoor de logistiek energieneutraal kan werken.

  • Energie laadpalen
    Het hoofdkantoor is voorzien van laadpalen waarmee je elektrische auto kan opladen met de overige groene energie afkomstig van de zonnepanelen.

Ubbe schakelde de professionele hulp in van Energy Protect, een bedrijf dat gespecialiseerd is in de energie-optimalisatie van woningen en bedrijven. Onder leiding van CEO David Houthoofd verzorgde Energy Protect de technische uitwerking en plaatsing van de PV-installatie.

Duurzame winkels

Collage Winkel

Enkele van onze winkels kregen een volledige make-over. Het nieuwe concept werd bedacht door 5 AM designstudio en is gebaseerd op de urban beleving bij Brooklyn. Ook bij deze splinternieuwe winkels staat duurzaamheid centraal. Hoe doen we dit?

  • Energie-delen
    Door het monstervermogen dat alle zonnepanelen produceren, wekt het méér energie op dan nodig is voor het hoofdkantoor. Door het energie overschot te verdelen over onze 7 winkels, verkleint het gebouw de verbruikspieken & daalt het energieverbruik van de winkels.
  • Led & natuurlijk licht
    Naast het energiedelen, worden ook alle energie slurpende lampen vervangen door ledverlichting & natuurlijk licht.
  • Free-cooling
    De nieuwe winkels werken we met een 'free cooling' systeem. Koelere buitenlucht wordt hierbij binnengetrokken om de binnentemperatuur te doen dalen. Op extreem warme dagen werkt het systeem 's nachts, wanneer de buitenlucht afgekoeld is. 's Morgens heb je dan een frisse en zuivere binnenruimte.
  • Verpakking
    Voor een groot deel vechten we tegen perceptie. Een bruine papieren zak lijkt op het eerste zicht veel duurzamer dan een gekleurde plastic zak, maar wat niet gezien wordt, is dat deze laatste gemaakt is uit gerecycleerd plastic. Onze dikke herbruikbare zakken worden dan weer gemaakt uit ocean plastics. Breng 'm dan ook zeker mee bij je volgende bezoek aan onze winkels.
    Onze keuze om te werken met plastic zakken werd heel bewust gemaakt. Op een regenachtige dag is een papieren draagtas bovendien bijlange zo handig niet. Na een tijdje is die volledig doorweekt en niet meer bruikbaar. Gerecycleerd plastic blijft lange tijd herbruikbaar.
"Voor een groot deel moeten we vechten tegen perceptie. Die bruine zak ziet er op het eerste gezicht veel duurzamer uit dan een gekleurde plastic zak."
Ubbe Descamps - Zaakvoerder van Brooklyn

Duurzame webshop

Collage verpakking
  • Herbruikbare verpakking
    Ook de keuze om bij online bestellingen alles in plastic te verzenden, is een zeer bewuste keuze. Verpak je alles in kartonnen dozen, dan wordt er door de transporteurs eigenlijk veel lucht vervoerd. In zakken wordt alles efficiënter verpakt en wordt elke centimeter van je verpakking benut. Was je pakketje toch niet helemaal je ding? De verpakking heeft een hersluitbare strip, waardoor je makkelijk jouw retour terug stuurt.

    Om de cirkel dan weer helemaal te dichten, kan je jouw plastic tas of e-commerce verpakking terugbrengen in één van onze winkels.
  • SafetyShop Sustainability Award
    Voor het zesde jaar op een rij vonden de SafeShops Awards plaats! De Belgische associatie van de E-commerce sector wil met deze awards de inspanningen van bedrijven & hun groeiende E-commerce in de verf zetten. Door jullie steun mochten we de SafeShops Sustainability Award - met veel trots - in ontvangst nemen.

    Met onze winst tonen we nog maar eens aan hoe belangrijk duurzaamheid weldegelijk is. Van het productaanbod tot verpakking en verzending, wij doen ons uiterste best om onze gehele verkoopcyclus op een zo duurzaam mogelijke manier te doen verlopen.
  • leveren in winkel of CO2 neutraal
    Elke dag worden er een talrijke bestellingen ingepakt in onze recycleerbare zakken. Je kunt er altijd voor kiezen om je bestelling af te halen in één van onze winkels. Liever thuis geleverd? Dan zal jouw pakketjes op een CO2-neutrale manier worden afgeleverd tot aan jouw deur of B-post punt.

Conscious Shopping

Collage COSH

Niki de Schryver startte met COSH een mode revolutie! COSH staat voor conscious shopping. Dit is een online platform waarbij je duurzame merken kan ontdekken. Kijk waar in je buurt je deze kan vinden, onze Brooklyn winkels kregen alvast alle zeven - met trots - een COSH-sticker op de ruit. Onze merken werden beoordeeld & onderverdeeld met een eco-score. Bekijk alle resultaten op hun website & leer hoe duurzaam jouw favoriete merk is.

Wat kun je zelf doen?

  • Recycleren plastiek zakken
    Neem bij je volgende bezoek onze herbruikbare tas terug mee! Heb je nog oude gerecycleerde zakken van bij ons? Breng ze binnen in één van onze 7 winkels, dan verwerken wij deze terug opnieuw!
  • Retouches
    Zit jij bovendien met een kapotte jeans, maar is die nog te mooi om zomaar weg te smijten?
    Breng 'm dan binnen in een van onze winkels. Samen met ons team kun je dan bekijken hoe jouw geliefde jeans geretoucheerd kan worden, zodat die een tweede leven krijgt. Is het kleedje dat je zo graag ziet te lang? Onze profashionals zullen je graag helpen om de juiste lengte voor jou in te leggen.
  • Bewust kiezen & informeren
    Het beste wat je zelf kunt doen om duurzamer te shoppen is je informeren over wat sustainable kledij kan zijn. Lees onze blogpost over ecologische materialen of leer hoe onze duurzame merken hun steentje bij dragen aan duurzame mode. Eenmaal je deze kennis bezit is het aan jou om bewust(er) te kiezen voor duurzame kledij. Online & in de winkels maken we je het al iets makkelijker, door op ecologische kledingstukken een eco-sticker op te plakken.
230602 Duurzaam ecocheques

Betaal met Ecocheques

Wel, met trots hebben we een ruime keuze aan duurzame kledij & duurzame merken! Als er een duurzame keuze is, zullen we die altijd maken. Zonder uitzonderingen!
Trouwens, duurzame mode kan bij Brooklyn makkelijk met Ecocheques van Monizze of Sodexo betaald worden, zowel online als in de winkels. Ook de consumptiecheque (koopkrachtpremie) van Sodexo wordt aanvaard.

Shop duurzaam
Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by