Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Welk kleurtype ben jij?

Iedereen kent het wel, die blazer of pull die je in een trendy kleur hebt gekocht, blijft maar liggen in je kast. Toch is dat niet zo gek. Wist je dat niet elk kleur geschikt is voor jou? Je staat namelijk beter met bepaalde tinten, afhankelijk van welk kleurtype je bent. Er zijn vier verschillende types die ingedeeld zijn volgens de seizoenen, namelijk: lente-, zomer-, herfst- en wintertypes. Elk van deze 4 types heeft een bepaald kleurenpallet, die het best bij dat type past. Na het lezen van deze pagina weet je perfect welk kleurtype je bent en welke kleuren jou flatteren! Bye bye miskopen!

Koele of warme ondertoon?

20230316 Kleurtypes ondertoon

First things first: de ondertoon van jouw huid. Iedereen heeft een huidskleur die een bepaalde kleur uitstraalt, deze geeft een koele of een warme ondertoon aan jouw huid. Wanneer je huid een roze of blauwachtige schijn uitstraalt, dan is de kans groot dat je een koele ondertoon hebt (zie het rechtse kleurenpallet). Heb je een eerder gele of perzikkleurige gloed? Dan behoor je tot de warme ondertonen (zie het linkse kleurenpallet).

Next up, jouw kleurtype!

1. Jouw huidskleur is:

A) Perzikkleurig met warme ondertoon. Je bruint moeilijk & verbrand makkelijk.

B) Rooskleurig met koele ondertoon. Op reis ben je heel snel bruin!

C) Rozige huidskleur, vaak een zeer bleke tot licht getinte huid met koele ondertoon. Blozen doe je niet snel.

D) Goudbruine of gelige kleur met warme ondertoon. Je bruint redelijk.

2. Jouw haarkleur is:

A) Goudblond of ros-blond. Worden meestal pas later grijs.

B) Asbruin of asblond. Blond geboren maar naarmate je ouder wordt, kleurt je haar donkerder.

C) Donkerbruin of zwart. Veel contrast met je huidskleur.

D) Donkerbruin, donkerblond of roodharig met een goudkleurige glans. Als kind was je blond of ros-blond.

3. Jouw oogkleur is:

A) Blauwe, lichtgroene of lichtbruine ogen. Combinatie van 2 kleuren kan.

B) Grijze, blauwgrijze of zacht bruine ogen. Een eerder koele kleur.

C) Blauw, grijs, bruin of zwarte ogen. In contrast met bleke huidskleur.

D) Bruine of groene ogen. Vaak kan je twee kleuren vinden in je ogen, de buitenrand heeft een warme kleur.

20230316 Kleurtype lente

Lentetype

Koos je het meest voor letter 'A'? Dan ben je een lentetype! Draag levendige, warme & heldere kleuren zoals pastelblauw, koraalrood, roodoranje & crèmekleur. Ook het ton-sur-ton contrast staat het lentetype geweldig! Combineer bijvoorbeeld een zandkleurige trui met een ecru broek. Toch liever iets meer kleur? Een complementair contrast gaat je ook goed af, maar blijf bij heldere kleuren. Een voorbeeld hiervan is koraaloranje met fris blauw. Wat vermijd je best als lentetype? Voor jou zullen zwart of spierwit minder passen binnen jouw kleurenpalet.

20230316 Kleurtype zomer

Zomertype

Als zomertype heb je voornamelijk 'B' geantwoord. Dit is een koud kleurtype, draag dus koele, lichte & zachte kleuren zoals babyblauw, purper, poederroze, lichtbruin & lichtgrijs. Net als het lentetype geeft ton-sur-ton jou een echte kleurboost. Kies bijvoorbeeld voor een magenta kleurige blouse in combinatie met een poederroze jeans. Let wel op: omdat je als zomertype beter met koude kleuren staat, is het aangewezen om geen goud, oranje of geel te dragen.

20230316 Kleurtype winter

Wintertype

Heb je antwoord 'C' het meeste gekozen? Dan ben je het koele wintertype! Je kiest best voor donkere, heldere & koude kleuren! Breng contrast in je outfit door te kiezen voor een complementaire kleurencombinatie, zoals een t-shirt in koningsblauw & een magenta accent. Wit & zwart zullen je altijd goed staan, net als kersenrood, violet en grijsblauw...

20230316 Kleurtype herfst

Herfsttype

Wanneer je 'D' het vaakst geantwoord heb, ben je een herfsttype. 'D' staat voor donker, de kleuren die het herfsttype het best draagt! Door de warme ondertoon in je huid zullen donkere & verzadigde kleuren zoals chocoladebruin, bordeaux & bosgroen bij je passen. Pastel kleuren daarentegen ga je beter uit de weg. Een analoog kleurcontrast is iets dat het herfsttype helemaal aan kan. Net als het lentetype kan je ook kiezen voor een complementair contrast, dit kan bijvoorbeeld met een roestoranje broek en petroleum blauwe trui.

Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by