Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Waterdicht vs waterbestendig

Bij wisselvallig weer is het best om er op voorbereid te zijn met een jas die waterafstotend of waterdicht is. Maar wat is het verschil nu juist? We leggen het je graag uit!
20240328 Blog Jassencheck regen

Waterafstotend vs waterdicht.

Bij wisselvallig weer is het best om er op voorbereid te zijn met een jas die waterafstotend of waterdicht is. Maar wat is het verschil nu juist? We leggen het je graag uit!

  • Waterafstotend: Bij een lichte regenbui is een waterafstotende jas zeker voldoende.
  • Waterdicht: Wanneer je door de weer & wind moet trotseren neem je best een waterdichte jas. Je blijft droog als het een hele dag zal regenen.

De waterkolom van een jas helpt je op weg, zo weet je of je jas waterdicht of waterafstotend is. Aan de binnenkant van je jas staat dit vaak vermeld. Het cijfer van de waterkolom ligt tussen 0 en 30.000. Alles tussen de 0 en 1.000 millimeter is waterafstotend, maar niet waterdicht. Hoe hoger het cijfer hoe beter waterdicht jouw jas zal zijn. Een jas die compleet waterdicht is, ligt vaak tussen de 5.000 en 15.000 millimeter.

Welke waterkolom past bij mij?

Ben je een wandelfanaat of verplaats je je vaak met de fiets? Kom je daarbij in onverwachte buien, dan zal een jas van 1.000 tot 5.000 waterkolom bij je passen. Hierbij kan je jas tegen een goede bui maar is niet volledig waterdicht. Let op! Een grotere waterdichtheid betekent ook dat je jas een minder ademend vermogen heeft. Je zal dus rap heel erg warm krijgen in een jas met bijvoorbeeld een waterkolom tussen de 15.000 en 30.000 millimeter. Deze jassen zijn eerder gemaakt voor wintersporten.

Tip: Zorg voor gelaste naden en ritsen. Zo zijn deze zeker ook waterdicht. Niets zo irritant als naden die regen door laten.

De beste merken voor regenjassen

ECOALF, Rainkiss, Element, RAINS, Iriedaily, Volcom.

Deze laagjes houden je warm.

Regenachtige dagen vragen om een praktische must-have: de regenjas. Maar dat betekent niet dat je stijlvolle outfits moet opgeven voor functionaliteit. Het is mogelijk om er geweldig uit te zien en tegelijkertijd droog te blijven. Hier zijn enkele tips om je regenjas stijlvol en functioneel te maken:

  • Lichtgewicht en sneldrogende kleding: Kies voor lichtgewicht materialen zoals een eenvoudig T-shirt of een lichte trui. Deze materialen drogen snel en zorgen ervoor dat je comfortabel blijft, zelfs als het regent.
  • Laagjes zijn belangrijk: Overweeg het dragen van een dunne hoodie of een vest voor extra warmte bij koelere temperaturen. Kies voor laagjes uit natuurlijke materialen zoals wol, katoen, viscose en modal. Deze stoffen hebben de eigenschap om je warmte op te slaan en zullen niet koud aan voelen eens je te warm hebt.
  • Slim-fit broek of jeans: Kies voor een casual broek of slim jeans om een slank silhouet te creëren. Deze stijlvolle keuze zorgt ervoor dat je er goed uitziet, zelfs in de regen.
  • Stevige regen laarzen of waterdichte schoenen: Bescherm je voeten tegen nat worden door te investeren in een paar stevige regen laarzen of waterdichte schoenen. Deze zijn functioneel en kunnen er ook stijlvol uitzien.
  • Kies voor kwaliteitsmerken: merken zoals Rains en K-Way staan bekend om hun kwalitatieve regenjassen die zowel bescherming als stijl bieden. Investeer in een goede regenjas die bij je stijl past en die je langdurig kunt dragen.

Een regenoutfit hoeft er zeker niet saai uit te zien! In tegendeel, maak je outfit juist compleet met enkele stijlvolle accessoires. Denk aan een trendy heuptasje, een modieuze hoed of een kleurrijke sjaal.

  • 240424 Blog waterdich
  • 6054 0005
  • 240424 Blog waterdicht

Zo draag je je regenjas op jouw manier

Het stylen van je regenjas opent een wereld aan mogelijkheden voor je outfit. Of je nu een zakelijke look, een casual ensemble of een trendy outfit wilt creëren, hier zijn enkele inspirerende ideeën om je op weg te helpen:

  • Zakelijke chic: Draag een strak overhemd met knopen of een dunne trui onder je regenjas. Combineer het met een getailleerde broek en hakken met spitse puntjes voor een verfijnde en professionele uitstraling. Een andere optie is het dragen van een strakke jurk en kniehoge laarzen voor een chique en elegante outfit.
  • Casual en stijlvol: Ga voor een relaxte, maar toch modieuze look door je regenjas te combineren met een jeans of legging. Combineer het met een grof gebreide trui, enkellaarsjes en een beanie voor een gezellige en ontspannen stijl. Wil je een meer vrouwelijke touch toevoegen? Kies dan voor een vloeiende A-lijnrok, een panty en kniehoge laarzen bij je regenjas.
  • Speel met texturen: Experimenteer met verschillende stoffen door je regenjas te combineren met andere texturen. Draag bijvoorbeeld een gestructureerde wollen trui met een lange zijdeachtige blouse, een getailleerde broek en loafers voor een gepolijste en verfijnde look. Voor een trendy en edgy outfit kun je een jas van imitatiebont combineren met een lederen broek en een getailleerde trui.
  • Voeg opvallende stukken toe: Maak je regenjas extra bijzonder door hem te versieren met opvallende accessoires. Voeg een sjaal met een levendig patroon toe, draag een leuke bucket hoed en kies voor opvallende oorbellen. Vergeet niet om de juiste schoenen te kiezen om je look compleet te maken, of het nu gaat om kniehoge laarzen, klassieke pumps of stijlvolle sneakers.
  • Speel met kleur: Neutrale kleuren zoals zwart, beige en grijs zijn tijdloos en veelzijdig. Durf echter ook te experimenteren met felle kleuren. Een rode regenjas kan een krachtig statement maken in combinatie met neutrale kleding, terwijl een pastelkleurige regenjas een vleugje vrouwelijkheid aan je outfit kan toevoegen.
Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by