Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Wastips voor jassen

Daar is de herfst dan! Jouw favoriete mantel of jas heeft een hele zomer in de kast gehangen & is klaar voor een nieuw seizoen! Merk je dat jouw favoriete mantel of jas zijn glans verloren heeft? Goed nieuws! Wij helpen je graag je jas weer helemaal op te frissen met onze wastips. Zo is jouw jas weer zo goed als nieuw.

Wollen jassen

De vezels van een wollen jas zijn erg ademend, elastisch en warmte-isolerend. Dit zijn perfecte eigenschappen tegen koude temperaturen. Daarbovenop zijn wollen jassen erg duurzaam, als je deze goed verzorgd natuurlijk. Hieronder vind je een aantal tips hoe je dit het best aanpakt!

Nieuws wollenjasf

1. Verluchten is key
Om een wollen mantel lekker fris te houden, laat je deze best goed verluchten. Dit kan door je jas in een vochtige kamer te laten hangen, zo krijg je er vieze geurtjes & kreuken uit. Een wasplaats of badkamer is hier ideaal voor! De warmte & damp in een badkamer zorgen er namelijk voor dat de vezel zich weer in zijn originele vorm herstelt.

2. Tijd om te wassen
Na het verluchten, is het tijd om je jas te wassen. Lees hiervoor eerst goed de wasvoorschriften. Jassen was je best gesloten én binnenstebuiten gedraaid. Daarnaast houdt wol niet van te veel wasmiddel. Gebruik daarom een kleine hoeveelheid wolwasmiddel voor fijne kledij. Laat daarna de was draaien met koud tot lauw water op een wolwasprogramma. Na het wassen, leg je de jas plat op een handdoek. Zo droogt de jas goed en verliest hij zijn vorm niet!

3. Weg met pluizen!
Op een wollen mantel kunnen pluizen ontstaan. Dit gebeurt meestal op plekken waar veel wrijving is, bijvoorbeeld onder de oksels, ellebogen of rond de heupen. Met een pluizentondeuse of -kam kan je gemakkelijk de kleine pluisjes verwijderen! Tip: een scheermesje heb je altijd in huis & werkt even goed!

Outdoor jassen

Regenjassen zijn ademend & waterdicht. Ook bij deze jassen is het belangrijk ze regelmatig te wassen. Dit komt omdat kleine deeltjes vuil of zweet de eigenschappen van de stof kunnen verzwakken. De meeste outdoor jassen bestaan uit synthetische stoffen en kunnen gewoon in de wasmachine!

Nieuws outdoorjas

1. Het wassen voorbereiden
Voordat je jouw outdoor jas wast, zorg dan voor een schone wasmachine die geen restjes wasmiddelen meer bevat. Maak dus zeker het wasbakje schoon, wasmiddel kan zich daar in opstapelen & de coating van je jas beschadigen! Om je wasmachine helemaal proper te maken, draai je een wasje zonder wasmiddel op warme temperatuur met een handvol sodakristal korrels. Eenmaal de wasmachine schoon is, kan je beginnen wassen. Sluit alle ritsen, drukknopen & zakken, vooraleer je jouw jas in de was stopt. Gebruik een wolwasmiddel voor fijne was of een speciale outdoor wasmiddel die gepast is voor jouw jas. Laat de was draaien op een licht programma van 30°C. Tip: steek maximum 2 jassen tegelijk in de machine!

2. Laat maar drogen
Na het wassen is het tijd om je jas te drogen. Droog deze liefst buiten of in een goed verluchte kamer. Opgepast: strijk je jas nooit! Synthetische materialen kunnen smelten bij te hoge temperaturen. Hang hem dus ook niet bij de verwarming.

3. Behandelen
Eenmaal je waterdichte jas droog & schoon is, behandel je de jas met een waterdichte spray. Voor een langdurig effect, voer je deze waterdichte behandeling best 2 keer per jaar uit.

Donsjassen

Jouw donsjas bestaat meestal uit een synthetische buitenstof, een vulling van dons & een voering. Tegenwoordig worden de eendenveertjes vervangen door een diervriendelijk alternatief zoals plastic van PET-flessen of gerecycleerde nylon. Deze hebben, net als dons, de eigenschap om warmte vast te houden.

Nieuws donsjas

1. Vlekken verwijderen
Zijn er vlekken op je donsjas? Met een kleine hoeveelheid ossengalzeep, krijg je vlekken weg. Laat de zeep 5 minuutjes inwerken. Daarna mag hij in de was.

2. Tijd om te wassen.
Een donsjas mag in de wasmachine, lees hiervoor de was instructies op het label. Je wast een donsjas best zoals een wollen jas. Sluit dus de rits & zakken, draai de jas binnenstebuiten & was hem op een wolwasprogramma van 30°C met een wolwasmiddel voor fijne was. Gebruik geen chloor-, of bleekmiddel!

3. Na het wassen
Omdat de dons nat geworden is, heeft deze de neiging om samen te klitten. In tegenstelling tot de wollen mantels, mag je een donsjas wel drogen in de droogkast. Tip: gooi twee tennisballen in de droger om de dons terug los te kloppen.

Ontdek onze nieuwe collectie jassen!

221020 Lookbook Warmtemaker dames

Warmtemakers voor dames

Als het koud wordt, haal je alles uit de kast. Letterlijk. Van deze jassen word je buitengewoon enthousiast. Lees meer...

Ontdek
221020 Lookbook Bladerdek heren 1

Warmtemakers voor heren

In de natuur kom je tot rust met dikke jassen die je vermommen en truien die je zacht omhelzen. Lees meer...

Ontdek

Ga naar volgende artikels

Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by