Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hou je zwarte broek zwart!

We kennen het allemaal, na een tijdje is die zwarte broek plots een grijze geworden. Sommige jeans-lovers houden van dit washed effect, maar wat als je nu echt je jeans zwart wil houden? Hier vind je enkele tips & tricks om zo lang mogelijk te genieten van jouw zwarte broek.
Zwarte jeans tekst

Zwarte jeans wordt geverfd nog voor het weven. Zwarte draad wordt geweven tot een sterk doek, waar dan de broek van gemaakt wordt. Door slijtage en warm water laten de pigmentdeeltjes de stof terug los. Daarom vervaagd je jeans altijd na verloop van tijd bij het wassen en dragen ervan. Er circuleren behoorlijk gekke tips om de kleur toch te kunnen bewaren, maar hier vind je enkele tricks die écht werken!

Tips voor het dragen:

Wanneer je jouw zwarte jeans voor het eerst wast, maak er dan een spa-momentje met azijn van. Azijn fixeert het pigment extra aan de stof. Laat je broek eventjes weken in een bad met een scheut azijn. Azijn heeft ook de eigenschap om vieze geurtjes te neutraliseren, wat mooi meegenomen is!

Zit er een klein vlekje op je broek? Ossengalzeep is de go-to voor het snel verwijderen van vuile vlekken! Maak de zeepblok nat met koud water & wrijf het op de vlek. Wrijf de zeep goed in met je vinger tot het schuimt. Daarna kan je het gewoon uitwassen met koud water. Dit wondermiddeltje is bovendien natuurlijk én biologisch afbreekbaar. Je vindt ossengalzeep in de supermarkt, goed verstopt achter de grote merken...

Was iconen zwart

Tips voor tijdens het wassen:

De belangrijkste regel is om zo weinig mogelijk te wassen! Dit geldt voor elke jeans.

Witte strepen op je mooie zwarte jeans? Dit komt door de wrijving met andere kledij tijdens het wassen! Steek maximum 3 artikelen bij je broek, zo weet je zeker dat er geen strepen bij komen. Heel belangrijk: Was je broek binnenste buiten en was met andere zwarte kleuren. Vloeibaar wasmiddel is de beste optie, dit voorkomt vlekken op je zwarte kledij. Kies een wasmiddel specifiek voor zwarte kledij. Zo'n wasmiddel bevat kleine deeltjes kleurstof die je broek opneemt tijdens de was beurt.

Stoom is je beste vriend om je broek kreukvrij te maken! Strijken doe je beter niet, dat maakt strepen. Bovendien zal de stretch die in jouw broek zit kapot gaan door de hitte van het strijkijzer.

Tijd voor actie! Nu je helemaal klaar bent om deze tips uit te testen, houdt niets je meer tegen om die perfect zwarte broek te dragen.

Genieten maar!!

Ga naar volgende artikels

Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by