“De liefde voor de horeca heeft altijd wel al door onze aderen gestroomd. De grootouders van Nathalie hadden vroeger een horecazaak waar zij vaak meehielp, Michiel heeft jaren lesgegeven in hotelschool Ter Duinen in Koksijde. We wisten dat we ooit ons eigen restaurant zouden beginnen.
STORM startte in 2018, we hadden enkele boeiende jaren na de opstart, zoals alle ondernemers hadden we met uitdagende tijden te maken. Hard werken en gasten een thuisgevoel geven, warmte en gezelligheid laten voelen, enthousiasme geven, laten onthaasten, genieten en ontspannen. Het zijn maar enkele kenmerken waar we met STORM voor willen staan.”
“We hebben er nog geen moment spijt van gehad. We werken met zijn tweeën en zijn heel goed op elkaar ingespeeld. We voelen ons thuis op Oosteroever, een buurt die de afgelopen jaren enorm geëvolueerd is. Toegegeven, hier en daar zijn charmante plekken verdwenen, maar veel lelijke en verrotte panden zijn ook omgeruild voor nieuwe mooie architectuur. En de ligging blijft top. Hier heb je alle voordelen van Oostende: je hebt parking, zit op wandelafstand van het centrum en bovenal: je hebt het contact met de natuur en de visserij. Er is in België geen enkel restaurant dichter bij de vismijn gelegen dan STORM, het zou dan ook zonde zijn om niet met vis te werken. Vis veel vis en enkel als het uit onze eigen Noordzee komt. Bij ons ons dus geen zalm, tilapia of scampi’s.
“Hier moeten wij geen verhaal vertellen, onze locatie doet dat voor ons. Wij ademen vis, kunnen ons niet voorstellen iets anders te brengen dan de schatten uit onze Noordzee. We voelen ons echte fish ambassadors. We willen de mensen meenemen in wat onze zee te bieden heeft en vinden het fijn als mensen iets geleerd hebben als ze bij ons buitenstappen.”
Veel restaurants hebben tong op de menu staan, maar 70% van de vis die bij ons in de Noordzee zit, kennen we nauwelijks. De zee kan ons nog zoveel verrassen met vissen als makreel, pieterman, Engelse poon, schartong, zeekat, hondstong, roggebollen,… Ik weiger dan ook mee te gaan in de pessimistische verhalen van overbevissing in de Noordzee. Zolang we blijven variëren, zullen we vis genoeg hebben.”
“Weet je, net zoals groenten en fruit heeft ook vis zijn seizoen. Dan begrijp je zeker dat het logisch is om vis te serveren van het moment en hoe kan je dat nu beter weten dan door met de lokale vissers in nauw contact te staan en vooral ook in dialoog te gaan.”
Voor wie visliefhebber is, dringt een bezoek aan deze ongedwongen plek zich dus op.
“We hebben een erg boeiende mix van type gasten en daar zijn we heel blij en dankbaar voor. Hier moet iedereen, met respect voor de ander, zichzelf kunnen zijn. Maatpak hoeft niet steeds, casual mag gerust, het is ook de stijl die we zelf voorstaan. En eigenlijk ook de stijl waar Brooklyn voor gaat: eigentijds en creatief.”
“We hebben veel respect voor het ondernemend karakter van de ploeg van Brooklyn. Hoe sterk is het niet dat zij verschillende generaties kunnen samenbrengen in hun kledij. Als we het even van naderbij bekijken, dan komen we tot de vaststelling dat zowel onze ouders, wijzelf als onze kinderen klant zijn. Voor elk van ons zit er wel iets in het assortiment dat ons kan bekoren. En daar moet je verdomd veel feeling voor hebben…”
Je kan het gerust een uit de hand gelopen hobby noemen, het project van Val Pottery. Deze Waregemse zit met haar handen in de klei en haar hart in Portugal. Lees meer over Valérie!
Benieuwd naar het Michiels menu? Komt het water al in de mond? Neem eens een kijkje op hun site!
We helpen jou met veel plezier verder.