Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Opbergen van kledij

Ooit het gevoel gehad dat je kledingkast een zwart gat is? Je favoriete stuk weken later teruggevonden achterin je kast? Je bent niet alleen! Veel mensen vinden het moeilijk om hun kleding op te bergen. Deze uitgebreide gids geeft je vijf slimme tips om de chaos in je kast te veranderen in een goed georganiseerd paradijs voor je kleding

Wat zijn de beste condities voor het opbergen van mijn kledij?

  • Koel en droog
    Om schimmel, meeldauw en verkleuring te voorkomen, bewaar je kleding in een koel en droge ruimte.
  • Donker
    Zonlicht kan kleuren vervagen en stoffen verzwakken. Houd dus je kleding uit de buurt van direct zonlicht.
  • Luchtcirculatie
    Ventileer je opslagruimte goed. Op die manier ga je vochtophoping en muffe geuren tegen.
  • Opvouwen vs. ophangen
    Delicate kledingstukken zoals gebreide truien kunnen beter worden opgevouwen om te voorkomen dat ze uitrekken. Gestructureerde kledingstukken kunnen beter worden opgehangen om hun vorm te behouden.

Voor elke dag fris geurende kledij kun je een geurzakje in je kleerkast bewaren.

Opberg tips

Opbergen van kledij

1/ Hoe hang je je lange jurk op?

Lange jurken zijn niet altijd gemakkelijk om in je kast te krijgen. Om het gewicht van de jurk te ondersteunen en in vorm te houden, gebruik je beter een stevige, brede houten hanger.
Zorg er voor dat de jurk niet op de vloer sleept, zo vermijd je schade. Een handige tip is om dit te voorkomen is om het kleed over het middelste balkje te hangen.

2/ Hoe berg je je broeken op?

Broeken kan je op dezelfde manier ophangen zoals de kleedjes. Gewoon dubbel over de hanger hangen, soms kun je twee op één kapstok krijgen. Zo bespaar je nog eens plaats ook! Toch ruimte te kort om je verzameling broeken op te hangen? Maak dan een keuze, broeken die makkelijk kreuken kun je ophangen & jeans kun je dan weer opplooien. Net als T-shirts kun je broeken op elkaar stapelen.

3/ Hoe plooi je T-shirts?

"Wat moeten we doen met deze papierkes?" Hebben we al vaak gehoord van klanten die langskomen in onze winkels. Maar weet je ook waarom die A4'tjes tussen onze kledij zit? Een eerste reden is om het kreuken van de stof tegen te gaan, een tweede om beschadigingen en een derde om de stapelkledij stabiliteit te geven.
Dit trucje kun je perfect thuis gebruiken om het plooien makkelijker te maken. (met of zonder papier) Beeld je in dat je je T-shirts plooit met een A4 blaadje, zo heb je de perfecte plooi afmetingen. Vouw de randen om & plooi de T-shirt dubbel. Bij sweaters & truien kun je dit trucje ook perfect gebruiken!

4/ Hou accessoires gescheiden

Vreselijkste, dat gevoel wanneer je moet zoeken naar die ene riem die perfect bij je outfit past, die sokken die nu juist van pas zouden komen of je handtas die zo gemakkelijk is om vlug mee te nemen. Je bent gehaast en hebt dus geen tijd om grondig te zoeken. Daarom is het mega handig om accessoires per categorie samen te houden in bijvoorbeeld leuke mandjes of dozen. Sokken kunnen in een doos. Riemen kun je ophangen aan haakjes aan de deur, net als je handtassen.

Ik ga op reis... en nu?

Reizen met kledij

Nu alles mooi en georganiseerd in je kast hangt, is het een makkie om je favoriete vakantie outfits er uit te pikken! Maar hoe krijg je alles nu even proper in je valies?

Als je licht wilt reizen, is het belangrijk dat je gaat selecteren welke items praktisch zijn. Kies voor schoenen waar je gemakkelijk 15km mee kan wandelen maar die ook leuk zijn om 's avonds aan te doen. Ook met je kledij kies je best voor outfits die je kunt mixen en matchen, zodat je meer flexibiliteit hebt tijdens het reizen.

Hoe groter je bagage, hoe meer je meeneemt... Kies dus voor een kleine bagage als je niet veel ruimte hebt. Hetzelfde geldt voor je toilettas. Gebruik mini opvulbare flesjes om gemakkelijk je producten mee te nemen.

Je bespaard plaats door kledij op te rollen in plaats van te vouwen. Kleding komt er trouwens minder gekreukt uit! Je kan ook reiszakjes kopen om je bagage te organiseren. Elke categorie (vb: ondergoed, sokken, bovenkledij, onderkledij) kan netjes opgeborgen worden in het voorziene zakje, heel overzichtelijk & plaats besparend!


Last but not least:
neem kleding mee die weinig onderhoud vergt, snel droogt en niet rap kreukt. Wil je toch die linnen broek meedoen? Hang deze dan eventjes in de badkamer terwijl je een warme douche neemt. Het vocht en de stoom, zorgt voor een natuurlijk strijkijzer.

PSSSST... Nog een plekje vrij?

Bekijk dan nu de nieuwe collectie!

Ontdek nieuwe collectie
Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by