Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Lentekuis van jouw kleerkast

Na het schrobben van de vloer & het afstoffen van de planken, nemen we ook jouw kleerkast onder handen! Met onze handige tricks is het zo gepiept.

1. Tijd om alles uit de kast te halen!

Neem dit maar vrij letterlijk want we halen er alles uit. Leg vervolgens al jouw spullen op een grote tafel of (propere) grond.
Probeer een overzicht te houden over het geheel en begin elk item individueel te beoordelen en toe te voegen aan 1 van deze 5 categorieën.

-Jouw favoriete kleding wil je uiteraard bijhouden.
-Stuks die je liefhebt maar niet veel draagt, voeg je toe aan de stapel twijfel
-Kleding dat je nooit (meer) draagt maar eigenlijk nog in een nieuwstaat is, kan je vast nog verkopen/ruilen.
-Favorietjes die na intensief gebruik nog wat liefde kunnen gebruiken, kan je beter herstellen.
-Items die in een degelijke staat verkeren maar waarvan je al lang niet meer houdt, zou je beter doneren!

Springcleaning 6

2. Frisse blik op je kledingstukken

Ga aan de slag met de kledingstukken die je graag wilt houden. Bedenk even welke items pas volgend seizoen aan bod komen. Je kan deze kledij immers voor een langere tijd opbergen zodat je meer ruimte in je kleerkast behoudt. De beste plek daarvoor is een donkere & stofvrije ruimte. Je kan hiervoor enkele vacuümzakken gebruiken!

Laten we de stapel van de twijfelgevallen even ontleden. Is het de pasvorm die je dwars zit? Zoek even op pinterest of in 1 van onze lookbooks op, hoe je zo'n pasvorm op andere manieren kunt dragen. (Kopiëren mag!) Echte DIY'ers halen er misschien wel een naaimachine voor boven! Niet gevreesd, er is ook een oplossing als je niet met naald en draad overweg kunt! Breng jouw kleding binnen bij een lokale retouchezaak zodat de juiste aanpassingen alsnog gebeuren. Neem de kleding die hersteld moet worden ook nog even mee!

Oude kledij dat al een eeuwigheid het daglicht niet meer heeft gezien maar alsnog van waarde is, kan je proberen verkopen via een closet sale, rommelmarkt of probeer met wat vrienden een ruiling te organiseren. Iedereen content!

De overgebleven kledij kan je doneren aan een goed doel. Bij de lokale supermarkt of de kerk in jouw buurt vind je vaak een textielcontainer. Daarin kan je herbruikbare kleding, schoenen, knuffels en woningtextiel dumpen. Bied je textiel altijd aan in een gesloten zak, alleen zo behoudt het zijn waarde. Op deze manier draag je bij aan een circulaire textielketen, help je mensen in nood of draag je bij aan de tewerkstelling van kwetsbaren op de arbeidsmarkt. Quick win!

3. Nooit meer proppen

Nu de stapels uitgesorteerd zijn, moeten we alles nog opbergen. Maar hoe begin je hieraan?

Je kunt jezelf de rommel besparen door jouw broeken per model te sorteren & daarna op te hangen. Hulp nodig? Bekijk onze video hoe je dit aanpakt.

T-shirts plooi je beter op, leg 'm met de rug naar boven. De linker en rechter zijkant plooi je tot aan het midden, hierna vouw je de onderkant van de T-shirt naar het midden en de komt de hals er op te liggen. Geen zin in een hele stapel T-shirts die over een week door elkaar liggen? Wij weten een handige tip.

Sweaters & knitwear kun je gemakkelijk op dezelfde manier opplooien. Hang je ze toch liever op? Pas dan op dat de kledinghanger niet in de schouders blijft staan! Onze video toont je hoe het wel moet.

Profashional tips & tricks!

Onze Brooklyn profashionals delen maar al te graag meer van hun favoriete tips, met deze video's maken ze jouw lentekuis een stuk leuker! Ontdek hieronder alle tips.

230331 Brugge
Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by