“Je moet dat stewardbestaan ook niet altijd romantiseren. De meeste van de tijd waren wij niet samen, maar als dat wel het geval was, probeerden we het maximale uit onze quality time te halen. Onze favoriet was ongetwijfeld Miami, een super hippe en trendy stad met erg veel hotspots voor de betere brunch. Maar ook in Lanzarote, zowat onze tweede thuis intussen, deden we heel wat inspiratie op.”
Voor ons is Amerika nog steeds een referentieland van hoe je ontbijt en brunch op niveau kan brengen. Het klopt dat er in het binnenland van de States nog erg ongezond en eenzijdig ontbeten wordt, maar staten als Florida zijn echt wel grensverleggers.” Het is in de States dat de plannen voor een eigen horecazaak in Brugge verdere vorm kregen. Dieter (27) is afkomstig uit Lokeren en Jochen (32) uit Zarren, maar beiden studeerden ze in Brugge.
“Toen we begonnen na te denken over een eigen brunchbar, was het voor ons vanzelfsprekend dat het Brugge zou worden. We zijn van die stad gaan houden. Hij is klein en gezellig, maar tegelijk ook internationaal genoeg om het concept duidelijk te maken aan onze bezoekers. Want ‘all day breakfast’ waar wij op inzetten, is heus wel bekend bij heel wat toeristen. Het zijn eigenlijk vooral de Belgische klanten die het concept om de hele dag door te kunnen ontbijten, nog beter moeten leren kennen…”
Maar ook dat lijkt aardig te lukken. Steeds meer bouwt Boho Brunch een brede klantenbasis uit.
“We hebben mensen die hier wekelijks hun ontbijt komen nemen; anderen komen dan weer uit het binnenland en nemen telkens uitgebreid ontbijt als ze naar Brugge afzakken. Het voordeel van onze formule is dat we kunnen blijven variëren. Zo zetten we in de winter iets meer in op zoetigheden en guilty pleasures, maar geven we in de zomer vooral prioriteit aan healthy food. Zo verveelt het nooit.”
“We maken er dan ook een erezaak van om te blijven afwisselen en steeds weer nieuwe zaken op de kaart te zetten. Van een gezonde Acai-bowl tot een Cinnamon Latte, een Matcha of een home made Ice tea, er valt altijd wel iets te ontdekken.”
Als we vragen waar de heren binnen drie jaar willen staan met hun zaak, dan is het antwoord steevast dat ze hopen hun charme te blijven behouden. “We kunnen rekenen op een sterk team van flexi’s en jobstudenten, maar voor de rest doen we alles met zijn tweeën in de zaak. Zo slagen we erin er onze eigen personal touch aan te geven. Dat willen we zo behouden.” En zo blijft er hopelijk ook wat tijd over om te shoppen.
“Jochen is meer met mode bezig. Voor hem is het echte ontspanning, terwijl het voor mij eerder een inspanning vraagt. Ik moet echt in de mood zijn, maar als ik dan in een winkel als Brooklyn kom en de collecties spreken me aan, dan durf ik me wel eens laten gaan…”, zo besluit Dieter.
Je kan het gerust een uit de hand gelopen hobby noemen, het project van Val Pottery. Deze Waregemse zit met haar handen in de klei en haar hart in Portugal. Lees meer over Valérie!
Wil je ook kennis maken met de formule 'all day breakfast'? Ga langs bij Boho Brunch!
We helpen jou met veel plezier verder.