Lee Carpenter

[{filter_looks_value} ]Lee[ in {filter_color_value}][ in {filter_colordetail_value}][ van {filter_brand_value}][ {filter_modelname_value}][ {filter_capcollection_value}][ in {filter_bag_size_value} formaat][ in {filter_fabric_value}][ in maat {filter_sizea_value}][ in maat {filter_sizev_value}][ in {filter_sizebl}][ in maat {filter_sizer_value}][ {filter_targetgroup_value}][ in {filter_fit_value}][ {filter_waist}][ met {filter_print_value}][ met {filter_sleeve_type_value}][ in {filter_jeans_type_value}][ met {filter_neckline_value}][ in {filter_article_length_value}][ met {filter_closure}][ met {filter_finishing}][ voor {filter_screen_format}]

Lee Carpenter is een jeansmerk met ballen. Hun jeans fits voor mannen, zoals de straight fit, tapered fit en slim fit. Deze passen perfect in het hedendaagse modebeeld.

— 2 producten —
Lee - Middenblauwe Carpenter jeans
89,95
Lee - Donkerblauwe Relaxed Carpenter workpants
89,95

Lee’s oorsprong en oprichting

De geschiedenis van Lee begon in 1889 met de oprichting van de H. D. Lee Mercantile Company in Kansas, VS, als een groothandel in kruidenierswaren. Henry David Lee, de oprichter, legde de basis voor wat zou uitgroeien tot een iconisch kledingmerk.


Innovatie in werkkleding van Lee

In 1912 opende Henry David Lee zijn eigen fabriek voor de productie van overalls en Lee jassen. Hier introduceerde hij de legendarische Union-all jumpsuit voor dames, die al snel een enorme populariteit verwierf in de Verenigde Staten en bijna elk huishouden bereikte.


Lee’s uitbreiding naar vrijetijdskleding

Hoewel Lee zich tot in de jaren '40 voornamelijk richtte op werkkleding, maakte het in de jaren '50 de sprong naar vrijetijdskleding, met inbegrip van Lee jeans. Dit markeerde het begin van een langdurige en succesvolle carrière in de denimindustrie.


Assortiment en iconische modellen van Lee

Lee biedt een breed assortiment aan jeans voor zowel mannen als vrouwen, met iconische modellen zoals de Lee Stella, Lee Carol, Lee Breese, Lee Scarlett, Lee Wide Leg voor dames en de Lee Asher, Lee Daren, Lee Austin, Lee Rider, Lee Luke en Lee West voor heren. Deze modellen vertegenwoordigen een combinatie van kwaliteit, stijl en tijdloze pasvorm.


Lee’s Innovaties in denim

Door de jaren heen heeft Lee blijven innoveren, resulterend in steeds betere pasvormen, nieuwe stijlen en eigentijdse wassingen. Een van de meest baanbrekende innovaties die Lee heeft geïntroduceerd in de wereld van denim is het gebruik van de rits in hun jeans voor heren en overalls. Wat vandaag de dag vanzelfsprekend lijkt, was destijds een revolutionaire stap voorwaarts. Dit toont aan dat Lee niet alleen de tand des tijds heeft doorstaan, maar ook altijd heeft gestreefd naar vernieuwing en verbetering in de wereld van jeansmode.


Lee Carpenter in onze winkels

Ontdek ons assortiment in één van onze 7 Brooklyn winkels (Brugge, Gent, Knokke, Kortrijk, Oostende, Roeselare, Waregem), en krijg modeadvies op maat door onze doorgewinterde profashionals!