Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Glad gestreken

Een kreukvrije garderobe? Maar ben je niet zo'n krak in strijken? Deze handige tips zetten je op weg! Samen strijken we de plooien glad.
Strijksymbolen klein

Begin bij het begin! Ken je de strijkpictogrammen al? Je vindt ze bij de wasvoorschriften op de labels van jouw kleding.

1. Eén bol = strijken op een lage temperatuur. Voornamelijk synthetische stoffen zoals acryl, nylon & viscose zijn gevoelig.
2. Twee bollen = strijken met gemiddelde temperatuur. Dit geldt voor stoffen zoals wol & polyester.
3. Drie bollen= strijken met een hoge strijktemperatuur. Katoen & linnen zijn resistent tegen deze hitte.

Ge-hack-ed

Een goeie voorbereiding is het halve werk! We warmen jou (en het strijkijzer) even op met deze handige hacks!

Hack #1: Kledij dat nog een beetje vochtig is, strijkt het best! Haal je strijkwerk iets sneller van de waslijn!

Hack #2: Geen strijkplank in huis? Da's geen excuus! Leg een vochtige doek of deken op een harde, platte ondergrond. Zo tover je je keukentafel, bureau of nachtkastje om tot strijkplank.

Klaar om aan de slag te gaan? We stomen je klaar met onderstaand advies!

Nadenstrijken2

T-shirts

T-shirts kan je opspannen rond je strijkplank. Op die manier krijg je het minst kreuken & kan je 'm mooi uitstrijken. Bij de zijnaden is het belangrijk dat je zacht lángs deze naden strijkt, nooit rechtstreeks op de naad.

Bedrukkingstrijken

Bedrukking

Ook fan van coole sweaters of t-shirts met bedrukking? Om ervoor te zorgen dat je print niet smelt of doordrukt, draai je het bedrukte kledingstuk beter binnenstebuiten & strijk je op de binnenkant.

Image00017

Overhemden & blouses

Hemden voor heren en blouses voor dames zijn geen eenvoudige kledingstukken om kreukvrij te strijken. Om goed te kunnen starten, maak je de knopen van het hemd los. Daarna kan je beginnen met het strijken van de kleine delen zoals de kraag, mouwboorden & de schouders. Om de kraag van het hemd te strijken, strijk je best eerst de onderkant van de kraag en ga je zo met je strijkijzer naar de bovenkant van de kraag. Goed bezig! Nu is het tijd voor de schouders. Handig is om het schouderstuk over de punt van je strijkplank te leggen. Op die manier kan je makkelijk de vorm van het hemd volgen. Nadat je deze aparte stukken gestreken hebt, kan je beginnen aan het lichaam van je hemd. Strijk hiervan de rechter- en linkervoorkant apart en daarna de achterkant. Dit kan je doen door je hemd helemaal open over je strijkplank te leggen. In de buurt van de knopen kan je gebruik maken van de punt van het strijkijzer om er mooi tussen te passen. Zie je wel? Koud kunstje!

Image00003

Broeken

Bij een damesbroek of herenbroek begin je best met het strijken van de tailleband. Neem hierbij ook de gulpsluiting & de zakken mee. Bij broeken met een dunne stof strijk je de zakvoering best apart, zo vermijd je dat er een afdruk achterblijft.

Strijkenmouwen

Mouwen & plooien

Eerlijk? Mouwen kreukvrij strijken is een uitdaging! Met een mouwplank gaat het een stuk makkelijker. Geen mouwplank in huis? Dan kan je een badhanddoek in de mouw steken, waarover je kan strijken. Zo verkrijg je toch die perfect, kreukvrije mouw.

Bij kledingstukken met plooien zoals bij een plooirok, kan je gebruik maken van een paperclip om de plooi vast te maken. Daarna kan je deze plooi makkelijk in vorm strijken.

Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by