De wielerwereld in met ambassadeur Stijn Vlaeminck

Journalist. Presentator. Eindredacteur bij Studio Brussel. Brooklyn-shopper. Stijn Vlaeminck is het allemaal. Wij ontmoeten hem omstreeks 10u in z’n natuurlijke habitat (lees: wielerwedstrijden); op de E3 Saxo Bank Classic in Harelbeke. “Ik haal even een extra perskaart, daarna vliegen we er meteen in. Er staat heel wat op de planning vandaag”.
220423 Stijn banner 3

10:45 – Ploegvoorstelling

We staan voor het podium waar de ploegvoorstelling aan de gang is, achter ons een juichend publiek dat meezingt met ‘Leef’ van André Hazes Jr. “Ja, ook dit is koers (lacht). Maar hier is het even serious business, drummen inbegrepen. Iedereen wil natuurlijk de favorieten van het moment interviewen. Je moet de wielrenners dus echt gaan claimen”. Dat laatste doet Vlaeminck in stijl en bovendien zonder problemen. Na de eerste interviews vliegt z’n Bruine Sherpa Jacket van Minimum af en gaat hij verder in een Fred Perry Polo. Zn ‘schwung’ blijft hetzelfde, Wout Van Aert en co verschijnen – met behulp van de juiste connecties – vlotjes voor de micro.

220423 Stijn interview Wout

12:00 – Telefoontjes met de redactie + livesessie voor HLN Sport

Na een kort overleg met de VTM Nieuws redactie (lang leve smartphones!), is het de beurt aan Stijn om vóór de camera te staan. In nog geen 10 minuten zit de geplande livesessie voor HLN Sport erop en kan er even op adem gekomen worden. “Ik denk wel na over wat ik op een dag als vandaag moet aantrekken. Zo kan ik het voor opdrachten als deze niet maken om hier met een gigantisch logo op mijn trui te staan, idem voor drukke prints of zeer felle kleuren. Dat gezegd zijnde, heb ik geen enkele voorkeur voor een bepaald merk. Stap ik een Brooklyn winkel binnen, dan zie ik coole items van verschillende brands”.

220423 Stijn vtm nieuws

13:00 – Lunchpauze

“Een lunchke in de zon, zalig”! Stijn geniet klaarblijkelijk van de zon, maar misschien nog net een tikkeltje meer van z’n (werk)dag. “Ik heb eigenlijk nooit geweten wat ik wilde doen, maar ben overal wat ingerold. Ik deed theater, sportte veel en combineerde - op latere leeftijd - m’n opleiding aan de universiteit met een topsportstatuut. Daarnaast maakte ik radio voor UGent. Zo ben ik dan vast beginnen werken bij de VRT, Studio Brussel en nu uiteindelijk bij VTM. De puzzelstukjes zijn in elkaar gevallen”.

14:00 – Volgen van updates + analyseren koers

Zelf omschrijft Vlaeminck dit als z’n favoriete moment van de dag, namelijk: de koers volgen. “Hoe meer je erover weet, hoe leuker om naar te kijken”, aldus de sportjournalist. But don’t be fooled, want een gezellig potje TV kijken met de voeten in de lucht en een drankje in de hand is het niet. “Nu ik hier zit, moet ik goed nadenken op welke manier ik onze nieuwsreportage wil opbouwen, welke beelden ik wens te gebruiken én wat ik de wielrenners na afloop van de koers kan vragen. De aankomst is rond 17 uur, na het afnemen van de interviews is het al snel 18 uur en dan is onze deadline heel nabij”. Toch hangt geen stress in de lucht. Enkel passie en gedrevenheid (als je ’t ons vraagt).

220423 Stijn analyse

16:45 – Opwachten wielrenners aan aankomst + interviews

“Soms wens ik wel eens dat m’n werkleven er wat rustiger uitzag, al ben ik eigenlijk helemaal geen nine-to-five guy. Ik zou dat twee weken volhouden en daarna terug snakken naar de drukte. Verder hou ik ook van de competitiviteit binnen m’n job; de allerbeste willen zijn, jouw kijkers het beste nieuwsitem kunnen voorschotelen”. Nog geen 5 minuten later staan we in de perstent om winnaar Wout van Aert te interviewen. Daarna volgt een race tegen de tijd om de deadline te behalen. Om het in wielertermen te zeggen: een kleine démarrage tot aan de eindstreep om daarna met het winnaarstruitje (lees: de beste nieuwsreportage) huiswaarts te keren.

Gratis verzending vanaf €70
Gratis retour vanuit België
10% klantenkaartkorting
Specialist in broeken

Hulp nodig?

We helpen jou met veel plezier verder.

E-mail shop@brooklyn.be
BTW nummer BE 0412 018 089
Adres HQ Politieke Gevangenenstraat 34 8530 Harelbeke
Made by