Lyle & Scott

Lyle & Scott

Producten 1-24 van 34

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 34

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Lyle & Scott

Britse kwaliteit voor mannen bij Brooklyn

Het merk

Bij Lyle & Scott begon het allemaal met de vraag naar gebreid ondergoed van hoge kwaliteit. Een wollen onderbroek behoort vandaag niet echt meer tot onze noden. Maar we schrijven 1874, Groot-Brittannië tijdens het Victoriaanse tijdperk. William Lyle & Walter Scott zien mogelijkheden en kopen een kleine fabriek in Hawick, een stadje tegen de Schotse grens.

Daar produceren ze fijn breigoed van hoge kwaliteit en vervaardigd met heel wat vakmanschap. Ze doen dit zo goed, dat ze op 30 jaar tijd hun fabriek en hun productie kunnen verdrievoudigen.

Ondertussen veranderen de tijden. Lyle & Scott verandert mee. In 1920 brengen ze de eerste bovenkleding op de markt. Opgepikt door de werknemer, wordt het een standaard in vele huishoudens. De verschillende samenwerkingen met high-end merken, zoals Christian Dior, bewijzen de superieure kwaliteit.

En zo gaat het verhaal van Lyle & Scott verder. Omarmd door de Jazz-wereld en -liefhebbers, wordt Lyle & Scott het toonbeeld van een kosmopolitische en verlichte look. Simpele silhouetten in felle kleuren geven modernisten de uitstraling die ze zoeken.

Lyle & Scott bij Brooklyn

Van Lyle & Scott vind je bij Brooklyn heel wat ... knitwear :), zowel truien als accessoires. Maar ook T-shirts en polo’s, sweatshirts en hemden. Stevige jassen sluiten het rijtje. Alles in superieure kwaliteit, met fijne details en sobere look.