Edwin

Edwin

Producten 1-24 van 28

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Producten 1-24 van 28

Pagina
per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Edwin

Japanse jeans en kleding voor heren bij Brooklyn

Het verhaal

Edwin is een Japans merk opgericht in 1947 door Mr. Tsunemi. Dat er geen jeans wordt geproduceerd in Japan, maar allemaal moet ingevoerd worden uit Amerika en Europa, vindt hij een gebrek. Dus koopt hij oude weefgetouwen op, om zijn eigen denim productie op te starten in Japan. In 1961 rolt de eerste Edwin jeansbroek van de weefgetouwen, in 1963 wordt de eerste zware selvedge denim gemaakt. Algauw neemt Edwin het voortouw in innovatie. ‘Old wash’, een procédé waarbij men nieuwe jeans zo bewerkt dat het een replica wordt van een gedragen exemplaar, proberen zij het eerst uit. Evenals ‘Stone wash’, wat door hen wordt uitgevonden in de jaren ‘80 en de hele denim industrie beïnvloedt, tot vandaag. Sinds 2003 begeven ze zich ook op Europese markt, waar ze ondertussen menig hart veroverd hebben.

Het merk

Je voelt het. Edwin is een merk voor denim liefhebbers. Met een aantal rake fits bedienen ze heel wat mannen van de juiste jeans. Giet daar nog eens de juiste wassing over en je hebt een succes recept.

Bij Brooklyn vind je verschillende modellen van Edwin voor mannen. Skinny en slim fits met knopen of rits. Soms in selvedge denim (jeans met aan de binnenzijde een rood/witte boord aan de naad), soms in Japanse denim (gemaakt op oude weefgetouwen en van superieure kwaliteit). Vaak met Comfort Stretch voor extra beweeglijkheid. In mooie wassingen. Naast de jeans kan je er ook truien, T-shirts, hemden en jassen vinden. Aangevuld met toffe accessoires zoals mutsen. Of wat denk je van een denim schort? Blauw, blauwer, blauwst, Edwin.