Ben Sherman

Ben Sherman
Toon filters

Producten 1-24 van 88

per pagina
Van hoog naar laag sorteren
Toon filters

Producten 1-24 van 88

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Ben Sherman

Britse heritage voor mannen bij Brooklyn

Het merk

Het begon voor Ben Sherman allemaal met een ‘button up’ hemd. Een klassieker die hij op de markt bracht in een onorthodoxe uitvoering: oxford- en streepjeshemden in pastelkleuren (categorie hemden mannen). Ongezien in het begin van de jaren ‘60, werd het algauw opgepikt door Britse jongerenbewegingen zoals de naoorlogse teddy boys en de mods. Het eigenzinnige merk, met de nieuwe fits, frisse kleuren en ongewone tekeningen en patronen, veroverde zijn plaats in de Britse mode. Van The Beatles over de Gallagher broertjes tot The Arctic Monkeys: ondertussen maakt het label al meer dan 5 decennia deel uit van de hedendaagse cultuur.

De erfenis

In al die jaren bleef het merk trouw aan de erfenis van de persoon Ben Sherman. De bezieler had lak aan het normale en het mondaine, en maakte het onmogelijke waar door uitdagingen op een originele manier te benaderen. 50 jaar later zoekt het label nog steeds het nieuwe en het andere, wars van gevestigde waarden, en brengen ze originele kledij op de markt.

Ben Sherman en Brooklyn

Ben Sherman en Brooklyn hebben al jaren een goed huwelijk. Elk seizoen heeft Brooklyn een ruime selectie Ben Sherman voor mannen in de collectie zitten. T-shirts met de typische target print of rock’n’roll beelden. Polo’s met tweekleurige bies. Uiteraard hemden, met allover prints, in klassieke strepen, in oxford weving, … Truien en cardigans in fijne en stevige knitwear. Mantels in klassieke wollen uitvoering, sportieve jassen en geklede blazers. Chino’s in verschillende kleuren. En een hoop toffe accessoires, veelal ontleend aan de Britse Heritage. Alles in kwalitatieve materialen en met oog voor detail.