Nümph

Denk jij bij Scandinavië meteen aan elanden, de thuisbasis van de Kerstman, hoge fjorden, diepe meren, gravad lax, Ikea, hygge, vikingen, … ? Ik wel (en dan wil ik ook meteen het vliegtuig opspringen naar het Hoge Noorden).

Maar de laatste tijd denk ik bij Scandinavië nog meer hieraan: een minimalistische, simpele en tijdloze kledingstijl die sinds een paar seizoenen de wereld verovert. Het is alsof het talent om zich functioneel maar toch stijlvol te kleden in het DNA van de Scandinaviër zit. Puur en gestileerd, maar nooit saai. Met weldoordachte snits, pittige details, luxematerialen en nét dat stapje voor op de rest van de wereld.

 

De Scandinavische look in mijn kast?
Tuurlijk, da’s een evidentie zoals zout op mijn frieten.

 

Het goede nieuws is: meer en meer Scandinavische merken zakken af naar de Lage Landen. Je kan er niet meer omheen. De Scandinavische look is overal. Het wordt dus een eitje om je deze zomer deze stijl aan te meten. Zonder zielloos te kopiëren, natuurlijk. Net door het grote aanbod kan je naar believen mixen en er jouw eigen handtekening onder zetten.

Modström heeft iets stoers, zo van: ik ben wie ik ben. Ha! Met Minimum ben je overal gezien, zonder te staan schreeuwen. Nümph voegt dat tikje dromerigheid toe waar je zacht van wordt. Happy Socks, nu ja, daar word je blij van. Rains is hét voorbeeld van hoe je functionaliteit en stijlvol combineert(bij ons op het bureau heeft écht iedereen een regenjas van Rains). Dr. Denim bewijst dat goeie denim evengoed voor vikingen is als voor cowboys. En door Moss Copenhagen snap je hoe trends ontstaan.

 

 

Rains
Minimum

Van mij mag deze stijl gerust een blijvertje worden. De Scandinavische look in mijn kast? Tuurlijk, da’s zoals zout op mijn frieten, de Eifeltoren in Parijs, een elftal op het voetbalveld, koffie bij het ontbijt. Evident, niet?